• Anu Wiio

Vinkit kesäpäiviin – muista nämä ennen aurinkoon menemistä

Yksi eittämättä tärkeimmistä kosmetiikkatuotteista kenen tahansa arsenaalissa etenkin kesäisin on aurinkosuoja. Kukapa ei rakastaisi tuntea auringon lämpöä ihollaan pitkän talven jälkeen? Jotta voisit nauttia kesäpäivistä huoletta, kannattaa aurinkosuojaan kiinnittää huomiota. Se suojaa ihoasi auringonpolttamilta ja syövältä, mutta myös ihon ennenaikaiselta ikääntymiseltä. Etenkin UVA-suoja kärsii avatussa tuotteessa, joten edellisvuoden purtilot kannattaa muistaa uusia.

Aurinkosuojatuotteiden yksi tärkeimmistä huomioon otettavista ominaisuuksista on ymmärrettävästi suojakerroin eli SPF. Kerroinnumero kertoo, kuinka paljon kauemmin voit viettää auringossa aikaa palamatta verrattuna suojaamattomaan ihoosi. Se ei siis tarkoita samaa aikaa kaikille, vaan toimii yksilöllisesti. Suomalaisten vaalealla iholla tämä suoja-aika voi olla niinkin lyhyt kuin 10 minuuttia. Eli toisin sanoen SPF30-tuotteella tällainen iho pysyisi suojattuna 30 x 10 = 300 minuuttia.


Todellisuudessa suojateho ei kuitenkaan ole aivan niin yksinkertaista. Aikaan vaikuttaa merkittävästi myös UV-säteiden määrä, joka saattaa vaihdella radikaalistikin päivästä ja olinpaikastasi riippuen. Oli miten oli, aurinkosuojaa suositellaan käytettäväksi aina, kun UV-indeksi on yli 3 – ja esimerkiksi Suomessa tämä tarkoittaa karkeasti aikajaksoa touko–syyskuu. Siis joka ikinen päivä, myös vaikka olisikin pilvistä.Avon Care SUN+ -suojatuotteet antavat kattavan suojan sekä ihoa polttavia UVB- että ihon ikääntymistä aiheuttavia UVA-säteitä vastaan. Kaikki sarjan tuotteet sisältävät E-vitamiinia, joka auttaa pitämään ihon myös kosteutettuna auringon paahteessa. Lisäksi erittäin vedenkestävät koostumukset sopivat hyvin mökkilaiturille, sillä ne säilyttävät suojakertoimensa myös vedessä jopa 80 minuuttia, kunhan suojavoidetta tai -suihketta muistaa käyttää oikein ja lisätä tarpeeksi usein. Oikea määrä aikuiselle ihmisille on useampi ruokalusikallinen; aurinkoisina kesinä purkkien tulisi siis tyhjentyä suht nopeasti. Mietipä – onko tämä ollut edellisinä vuosina kunnossa? 😉

Voiteen valintaa miettiessä sen käyttötarkoitus on hyvä ottaa huomioon: etsitkö voidetta vartalolle vai kenties kasvoille? Vartalolle tarkoitettuja tuotteita voi toki käyttää myös kasvoille, mutta usein erityisesti siihen tarkoitukseen suunnitellut koostumukset ovat hienojakoisempia eivätkä näin ollen tuki ihohuokosia tai jätä jälkeensä rasvaista kalvoa. Tärkeä ominaisuus, etenkin jos haluat levittää suojan päälle meikkiä.

Nykyään on olemassa myös käteviä monitoimituotteita. SUN+ Shine Control -BB-voide (SPF45) pitää ihosi mattapintaisena, hoidettuna ja suojattuna antaen samalla kasvoillesi luonnollista peittävyyttä – siis ihanan helppo tuote lomalle! Korkean suojakertoimen lisäksi BB-voide suojaa todella hyvin myös UVA-säteitä vastaan korkeimmalla mahdollisella tasolla, PA++++.

Ihosta huolehtimista ei kuitenkaan kannata jättää vain aurinkoon. Lämpimän päivän jälkeen iho kaipaa kunnollista kosteutusta. After sun -koostumukset ovat erityisesti suunniteltu tätä tarkoitusta varten. Kosteus saa myös päivettymisesi kestämään kauniina pidempään. SUN+ After Sun -kosteusgeeli viilentää ihoa ihanasti, ja sen sisältämät aaloe ja pantenoli rauhoittavat lisäksi ihoasi auringolle altistumisen jälkeen.

Kesäterkuin

Tiia Toivari

Copywriter

Avon Finland


#kauneusviikko

#virtuaalimessut


0 katselukertaa

© 2020 by Primaq.fi