• Anu Wiio

Äidin meikkipussilta - meikkeihin Instagramissa 💋

Viime talvena sain jonkun kutkuttavan ajatuksen lähteä tekemään ”portfoliota” Instagramiin meikkien muodossa, koska miksi ei? Miun yksi eräistä meikki-ikoneista; Sara Tarnanen, oli miulle tässä suurin ponnahduslauta ja kannustaja lähtemään tekemään sitä omaa juttua vaikka jännittäisikin.

Ja tässä sitä ollaan, puoli vuotta myöhemmin, vähän yli 200 kaunokaista seuraa miun meikkijuttuja Instagramissa. Kehitystä on tullut ihan valtavasti ja positiivinen palaute lämmittää sydäntä niin paljon, kun itsekin antaa paljon. Mikään ei ole arvokkaampaa kuin se että saat saman takaisin mitä annatkin.


Oon aina ajatellut olevani luova ihminen asiassa kuin asiassa, oli ongelmatilanne elämässä ylipäänsä tai sitten vaikka ”visuaalinen, materialistinen ongelma”, olen aina luonut siihen ratkaisun. Lapsena rakastin piirtämistä ja löysin inspiraatiota maalauksista sekä ihmisistä. 

Sain idean syventyä meikkeihin oikeastaan ensimmäisen kerran kesällä 2014. Aloin seurailemaan eri meikkipainotteisia vaikuttajia somessa, haalin tietoa ja meikkasin ystäviäni, mutta miulta puuttui se rohkeus lähteä konkreettisesti itse tekemään, ehkä se oli vaan hyvin kaukainen ja epätodellinen haave silloin. 



”Mitä haluan olla isona”-on muuttunut vuosien varrella useaan kertaan, osa hyvin radikaalistikin, mutta joku palo meikkeihin on aina ollut sisälläni. 

Muutin vuosi sitten Joensuusta Helsinkiin ja tarkoitukseni oli pyrkiä poliisikouluun lapsuuden unelma-ammattiin mutta terveysongelmat estivät sen. Sitten eräällä tyttöjen reissulla ystäväni sanoi näin: ”Ei poliisikouluun, se on ihan väärä ala siulle, vaikka poliisiainesta siussa onkin - meikkihommat olis niin siun juttu.”



Siitä se kaikki sitten otti tuulta alleen ja nyt sairauslomalla olen päässyt hyödyntämään aikaani ja tehdä sitä mitä rakastan. Tänä aikana kun olen meikkejä Instagramiin tehnyt, on samalla miulle selkeytynyt tulevaisuudensuunnitelmatkin, sekä vastaus kysymykseen ”mitä halun olla isona”, mutta niiden suunnitelmien aika on sitten kuin on. Mutta alani olen löytänyt se on varma. 

Löydän inspiraatiota monista eri asioista ympärilläni, ja miun ”inspirationlist” on ihan loputon! Kun tekee meikin ja päästää luovuutensa valloilleen, eikä mene normien mukaan, niin se kyllä edesauttaa luovuuden löytämistäkin mitä erikoisimmista paikoista - kannatta kokeilla! Lisäksi onnistumiset ruokkii onnistumisia. 



Tekemäni Kauneusviikkojen teemameikin lisäksi haluan siis tekstilläni tuoda oman tarinani esille ja kannustaa muita; luottakaa siihen että elämä kantaa. Oli kyse sitten urasta tai ihan mistä tahansa asiasta, niin asiat menevät aina niin kuin on ollut tarkoituskin. Se, että uskaltaa heittäytyä ja antaa kaikkensa ja rohkeasti menee eteenpäin vastoinkäymisistä huolimatta, niin se palkitsee. Se on pelottavaa, mutta elämä alkaa vasta oman epämukavuusalueen ulkopuolella. 

Haluan siis kannustaa ihan jokaikistä siellä ruudun toisella puolella; tehkää just sitä, mitä sydän sanoo. Olin alkuun kauhusta kankeana että mitä muut ajattelevat, mitä jos epäonnistun, mitä jos en osaa tai ole niin hyvä kuin muut. Ei, noilla asioilla ei ole merkitystä, ainoastaan sillä on merkitystä, että teet just sitä mitä sydän sanoo ja the rest will follow. 

Miun matka on vasta alussa! 💛💜

Teksti on tehty Virtuaalisia kauneusviikkoja varten.


Instagram: @makeupbyjohannaj

Johanna Kotro - itseoppinut oman elämänsä maskeeraaja








0 katselukertaa

© 2020 by Primaq.fi